24. aug, 2015

Mona Sahlin en hycklerska

Plötsligt börjar Mona Sahlin prata om radikalisering och utanförskap i förorterna. Den har pågått länge. Men nu har hon nu plötsligt kommit underfund med det. IS-rekryterarna bearbetar och splittrar familjer. Många kvinnor utsätts för tillrättavisningar för att ha fel kläder eller beteende som inte överensstämmer med islam. Hela artikeln pekar på att radikaliseringen vuxit och att den drabbar kvinnor. Hon vågar inte säga rent ut "muslimska kvinnor".

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/radikalisering-i-fororter-drabbar-kvinnor-hart

Det mest hårresande uttalandet är att Sverigedemokraterna utnyttjar tyvärr kvinnors utsatthet för sina egna syften. SD har i åratal varnat för att radikala krafter finns inom de muslimska grupperna och att det kommer att leda till sådana problem som Mona nu äntligen förstått att de finns. Det är verkligen att anklaga budbäraren. Mona är en hycklerska.

Det är inte SD som går runt i förorterna och tillrättavisar muslimska kvinnor för felaktig klädsel eller beteende. Det är Inte SD som rekryterar jihadister eller splittrar muslimska familjer. 

Mona och ett par andra pratar om radikaliseringen som om det är en nyligen uppkommen rörelse. Ja, den kanske har synts mer på senare tid, men den har funnits här minst sedan 1990-talets invandring från Balkan. 
Mona Sahlin tro inte annat än att en muslimsk kvinna kommer alltid att vara den muslimske mannen underlägsen. Det har Muhammed själv sagt.

Jag vill ha Monas förklaring till varför inga muslimska män ställer sig upp och kritiserar sina "bröders" självpåtagna rätt att tillrättavisa deras egna hustrur och döttrar. Men den förklaringen kommer jag inte att få. Hon säger ju i slutet av intervjun att det är ”förolämpande tyst” om kvinnors utsatthet i fanatiska miljöer. Kritiserar man det i förorten kan man anklagas för att gå rasisternas vägar. Tala om islamofobi. Hon vågar inte kritisera de verkliga utövarna. Muslimska män vågar inte heller, det Muslimska Brödraskapet håller ihop.

Den som ser SvT reportaget får se hur reportageteamet tvingades fly från torget i Rinkeby med ropet "Rinkeby är inte Sverige". Nej Sverige är inte Sverige överallt.  Så sann Mona Sahlins spådom blivit, I Rinkeby har skapats ett islamistiskt kalifat.

I början av juni ställde Maria Rashidi frågan "När får vi vårt första svenska förortskalifat?" Mitt svar har jag gett: Rinkeby. Men jag länkar gärna till Marias artikel i GP. Hennes tilltro till Mona Sahlin i slutet av artikeln delar jag som sagt inte. Det enda Mona tycks ha klarat av är en nödtelefon dit föräldrar till avresta jihadiskter kan ringa.

http://m.gp.se/nyheter/debatt/1.2740346--nar-far-vi-vart-forsta-svenska-forortskalifat

I en intressant artikel i GP har hela frågan om kvinnoförtrycket analyserats på ett balanserat sätt: 

http://m.gp.se/nyheter/debatt/1.2807830-sta-upp-for-alla-kvinnor-sag-nej-till-konsapartheid