5. okt, 2015

Badkaret i Rosenbad.

Sagan om badet i Rosenbad.
Åsa Romson vill ta ett bad och droppar i oljor med eteriska dofter från när och fjärran. Hon öppnar kranen och låter badkaret sakta fyllas. Proppen i botten sitter ordentligt fast. Sakta fylls badkaret och ljuvliga dofter känns i hela Rosenbad. Jonas Sjöstedt tittar lite avundsjukt på badkaret som närmar sig halvfullt och öppnar kranen lite till. 

Grannen Angela Merkel har länge haft samma vurm för bad i doften av eteriska oljor, men hon har mycket större badkar och större dimension på vattenrören. Stefan Löfvén som vill hjälpa Åsa med sina bad, tar kontakt med Angela och låter koppla in sig till Angelas vattenledning. Men trycket i Rosenbads vattenrör blir lite för kraftig så det bildas skum i Åsa badkar, man kan inte längre se vattennivån, men någon oro att vattnet skall rinna över badkarskanten uppstår egentligen inte. I Rosenbad har man då och då öst upp vatten i hinkar och ställt undan i någon skrubb. Dessutom har Anders Danielsson, som är chef för vattenverket fixat så att man hyr privata hinkar som fyllts på och därtill träffat avtal om att man kanske behöver hyra fler.

Stefan och Angela har emellertid observerat att vattentrycket trots allt ökar eftersom Werner Faymann  bara badar i Schönnbrunn och Viktor Orbán helst badar i Palatinusz och inte bryr sig om vad som händer hos grannarna. Stefan och Angela kräver nu att alla grannar skall börja bada på samma sätt man gör i Sverige och Tyskland.

Morgan Johansson och Anders Ygeman fixar ett par slangar som med självtryck får en del vatten att rinna över till grannarna Juha Sipilä, trots att han bara badar bastu  och Erna Solberg badar i sin egen olja, även om den inte är eteriskt doftande.

Vattnet i badkaret i Rosenbad stiger och för att det inte skall rinna över börjar man hämta fler hinkar och kärl för att ta vara på vattnet med de eteriska oljorna. 

Löfvén åker till USA och talar om för världen att han är feminist och det borde fler vara. I Rosenbad talar Ygeman om för kamraterna att badkaret börjar bli ganska fullt. Men varken Åsa eller Jonas tror honom. Kaplan däremot försöker fixa fler kärl att ösa upp vatten i, men har inte förstått problemet om antalet och storleken på kärlen som behövs. Dessutom visar det sig att det är leveranstid. 

Nu när det är uppenbar risk för översvämning i Åsas badkar har Morgan Johansson ställt sig upp och vädjar till allmänheten om hjälp att hitta fler kärl att ösa upp vatten i. Samtidigt talar han om att alla kommunala badinrättningar skall vara beredda att ta emot mer vatten med de eteriska oljorna. Han menar också att man kanske måste tillgripa extraordinära lösningar och syftar då antagligen på att man helt enkelt bygger en stor pool i ett sandigt område utanför Kristianstad.

Och som om det skulle hjälpa kommer Löfvén hem från sin turné i New York, Bryssel och Marienborg och talar om för hinkuthyrare att det är omoraliskt att ta ut så mycket i hyra. 
Skall man förhindra översvämning i badkaret då måste kranen stängas. Vad är problemet? Man kan naturligtvis dra ur proppen, men då strömmar vattnet ut helt fritt och åstadkommer okontrollerbara vattenskador.

Det självklara är ju att stänga kranen, men den måste ju vridas åt höger och det kan ingen i regeringen förmå sig att göra.