17. jun, 2017

Ett nytt Uppsala över hela Sverige

Det fanns en del folk i riksdagen som redan för 4-5 år sedan tyckte att flyktinghjälp skulle bli mer framgångsrik om man skapade förutsättningar för flyktingarna att stanna i sitt eget närområde. Fler skulle kunna bli hjälpta för de pengar man satsade på det. Men detta var rasistiskt, invandrarfientligt ja rent av nazistiskt, FY FY.
En partiledare stod plötsligt på en estrad och ropade till svenska folket "Öppna era hjärtan, flyktingar behöver hjälp!" Och svenska folket öppnade sina hjärtan och gränser. Tävlade med Tyskland om att bli världens främsta stormakt i flyktingmottagning. Och VANN! Räknat per invånare blev Sverige stor vinnare. Den ropande partiledaren försvann, gömde sig, som en skrämd hund med svansen mellan benen och slokande öron.
Hösten 2015 hade Sverige tagit emot lika många flyktingar som Uppsalas invånarantal. En avgörande skillnad var dock att det till 80 % var bara män och unga pojkar. En annan var att man knappast visste namn eller ålder på invånarna i den nya staden.
Det visade sig också att man saknade bostäder till alla dessa. Flyktinglägren blev lukrativa affärer för många näringsidkare, som blev mångmiljonärer på skattemedel. Sedan var det ju lite problematiskt att Sverige hade brist på lärare, socialtjänstpersonal, poliser, gode män till flyktingarna, mm. Och när man efter riksdags-debacle med olika former av pseudoöverenskommelser skapade blockering av demokratiskt riksdagsarbete, hade man målat in sig i ett handlingsförlamat hörn. Då kom regeringens justitie- resp inrikesminister fram till att Sverige måste stoppa den okontrollerade invandringen, redan i Köpenhamn. Det var Öresundspendlarna som fick ta obehaget av den åtgärden.
EU hade då redan kommit fram till att hjälpen till flyktingarna sannolikt var effektivare om de kunde stanna i närområdet. Turkiet fixade mot att de fick ekonomisk kompensation.
Fortfarande finns ett nytt Uppsala utspritt i landet där man inte har koll på var några tiotusentals unga män finns. Det har visat sig att många inte har asylskäl att stanna och de får inte vistas i landet. Men var är de? Säpo hade någorlunda grepp en 3-400 som radikaliserats och utgör risker för samhället. Men nu har Säpochefen kommit fram till att kan vara 10 gånger så många som utgör potentiella hot mot samhället.
En stad av Uppsalas storlek är ännu inte byggd och det kommer den inte att bli heller när man läser om Boverkets prognoser över byggandet. Behovet av nya bostäder för de närmaste tio åren, fram till 2025, bedöms vara 710 000. En större del av dessa, 440 000, bedöms behövas redan 2020 vilket innebär en genomsnittlig årstakt om 88 000 nya bostäder.
I detta läge är Dö-nickarna i riksdagen på väg att skapa regeringskris, när Sverige som bäst behöver samförstånd.